User talk:RaymondDriscoll

From JoCopedia
Jump to navigation Jump to search

Vann lekker rundt bunnen av kjøkkenkranen

Hvis du merker at det drypper vann fra kjøkkenkranen din, kan det hende du må bytte plastsikringsringen. Du kan fjerne den ved å løsne en Phillips-skrue på toppen av tuten eller løfte den og fjerne håndtaket. Når du fjerner håndtaket, vil du finne O-ringen festet til kranen. Erstatt den med samme størrelse O-ring, og smør den med varmebestandig fett.

Skru av stammen

For å skifte ut O-ringene, skru av stammen, fjern kranhåndtaket og sett på setet. For å demontere kranen, fjern håndtaket, kappedekselet og skivesylinderen. Skift ut skive og fjærer. Hvis de er skadet, rengjør de med destillert hvit eddik og en myk skuresvamp. Sørg for å fjerne gjenværende tape og skitt. Installer håndtakene og dekorative plastdeksler.

Stram til beslagene

Noen av de vanligste årsakene til vannlekkasje fra bunnen av en vannkran by https://www.nivito.no er en løs pakningsmutter, en slitt o-ring eller en intern lekkasje. Men hvis du ikke kan fikse lekkasjen ved å stramme beslagene, er det på tide å bytte ut armaturet. Hvis du ikke finner et erstatningssett som passer til modellen, prøv en reservedel.

I tillegg til å bytte ut o-ringen, må du kanskje bytte ut kragen og o-ringen. Kragen kan strammes med en tang eller et håndkle for å unngå å flasse av finishen. Du kan også prøve å bytte ut O-ringene ved å bruke rørleggerfett. Den lekkende kranen må kanskje bare repareres. Hvis du har et budsjett, bør du vurdere å bruke en hjemmereparasjonstjeneste, for eksempel ANEW. ANEW tilbyr rimelige reparasjonstjenester og en fjerndiagnose på $20. Deres ekspertteknikere vil raskt identifisere årsaken og hjelpe deg med å fikse problemet.

Et annet vanlig problem knyttet til en lekk kran er en plastkule som kontrollerer vannstrømmen. Denne ballen vil slites ut i løpet av et år eller mindre, så det kan være mer praktisk å erstatte den. En god måte å identifisere en slitt ball på er å se etter en reparasjonsmanual. Noen produsenter vil gi dette. Alternativt kan du oppdage at lekkasjen er et resultat av en defekt patron.

Steng av tilførselsventilene

Hvis du ikke klarer å finne en erstatningspakning, kan du prøve å finne kranens avstengningsventil. Stengeventiler er vanligvis plassert under vasken og kan slå av varmt eller kaldt vann. Hvis vannet som drypper fra kranen ikke stopper etter at den første ventilen er slått av, kan det komme fra en annen tilførselsledning. For å finne ut hvilken ventil som forårsaker problemet, steng også de andre tilførselsventilene. Etter at kranen er slått av, vil du kunne se hvilken side av kranen som lekker.

Slå av vanntilførselen

En lekk kran kan enkelt fikses. Først må du slå av vanntilførselen til kranen. Når du har gjort dette kan du skru på vannet til kranen og se om lekkasjen er synlig. Hvis vannet renner fra kranen, prøv å plassere en kopp eller et papirhåndkle under tuten over avløpsåpningen. Senere kan du sjekke det igjen for å se om det fortsatt drypper.